Onze werking tijdens het jaar

Kinderwerking

 

Bekile kinderwerking is er voor de kinderen in en rond Brussel tussen 8 en 12 jaar.  We organiseren er instuifmomenten en uitstappen. Een combinatie aan gestructureerd en ongestructureerd spelen om te antwoorden aan de noden van elk kind. Bij Bekile staat het kind centraal, daarom organiseren wij naast onze begeleide activiteiten ook momenten als BekiDay waar kinderen naar hun zin kunnen doen.

 


Tienerwerking

 

Omdat we vaak altijd dezelfde spelletjes in gedachten hebben ... Omdat tieners niet enkel graag dansen ... Omdat een goed spel voor een tiener uitdagend moet zijn en tegelijkertijd een goede sfeer bewaren in de groep. Omdat tieners groot genoeg zijn om het zelf te doen. Omdat tieners de volwassenen zijn van morgen.

Voor al deze redenen biedt Bekile een waaier aan activiteiten aangepast aan de leeftijdsgroep. De tieners kunnen deelnemen aan de meeste klassieke activiteiten van Bekile, maar worden daarnaast door de animatoren nog meer uitgedaagd om zelf inspraak te hebben.

 

Jeugdhuiswerking

 

Het jeugdhuis is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor tieners en jongeren uit Anderlecht en Schaarbeek. Het jeugdhuis is een plek waar jongeren zich eigenaar over kunnen voelen en waar ze terechtkunnen om zichzelf te zijn, waar ze kunnen ontspannen en ontmoeten, waar er ruimte is om te creëren en te presenteren, een plaats om te informeren en geïnformeerd te worden en waar er gestudeerd en gewerkt kan worden.

 

MEISJESWERKING

 

Vanaf dit schooljaar, starten we een gloednieuwe werking, met enkel de focus op meisjes. Het zal bestaan in de vorm van dagactiviteiten verspreid over het jaar voor kinderen en jongeren van 8 tot 15 jaar. Op zondagen organiseren we ontmoetingsactiviteiten voor tienermeisjes (tot 18 jaar). We laten de meisjes kiezen wat ze willen doen, wat ze liever hebben. We betrekken hen zoveel mogelijk om mee beslissingen te nemen, het is voor, door en met jongeren die we dit project realiseren.