Onze werkingen

Kinderwerking

 

Bekile kinderwerking is er voor de kinderen in en rond Brussel tussen 8 en 12 jaar.  We organiseren er instuifmomenten en uitstappen. Een combinatie aan gestructureerd en ongestructureerd spelen om te antwoorden aan de noden van elk kind. Bij Bekile staat het kind centraal, daarom organiseren wij naast onze begeleide activiteiten ook momenten als BekiDay waar kinderen naar hun zin kunnen doen.

 


Tienerwerking

 

Omdat we vaak altijd dezelfde spelletjes in gedachten hebben ... Omdat tieners niet enkel graag dansen ... Omdat een goed spel voor een tiener uitdagend moet zijn en tegelijkertijd een goede sfeer bewaren in de groep. Omdat tieners groot genoeg zijn om het zelf te doen. Omdat tieners de volwassenen zijn van morgen.

Voor al deze redenen biedt Bekile een waaier aan activiteiten aangepast aan de leeftijdsgroep. De tieners kunnen deelnemen aan de meeste klassieke activiteiten van Bekile, maar worden daarnaast door de animatoren nog meer uitgedaagd om zelf inspraak te hebben.

 

OP UITSTAP

Om de twee weken organiseert Bekile Jeugdwerking uitstappen voor de 8-15 jaar. Zoals onze kampen is hier de bedoeling dat kinderen van verschillende
leeftijdscategorieën samen leren spelen. De Tieners en de Lagere schoolkinderen gaan dus vaak samen op uitstap. Wij zorgen er voor dat onze leden aan een verscheide aanbod aan activiteiten kunnen geraken. Daarom zijn onze uitstappen altijd heel gevarieerd. Wij bieden er sport , beweging, cultuur en nog veel meer. De uitstappen worden begeleid door ervaren en speelse animatoren die een vertrouwsband creëren met onze jongeren. Om de toegankelijkheid van onze uitstappen te maximaliseren zetten we het maximum bedrag per kind op ongeveer 10 euro.

 

BEKIDAY

Tijdens Bekiday mogen de lagereschoolkinderen zelf invulling aan hun vrije tijd. Ze krijgen er de kans om (onder begeleiding van ervaren animatoren) leven te geven aan hun zotste ideeën. 

Creativiteit, plezier en zingeving staan centraal tijdens Bekiday.

Tienerwerking

Omdat tieners meer uitdaging willen

BEKINIGHT

Bekinight is een avond helemaal voor tieners. De Tieners beslissen zelf wat er allemaal te doen is op Bekinight. Zo organiseren ze zelf uitstappen, chil-activiteiten,gezelschapsspelletjes-avonden, tienerweekends en zoveel meer! Elke week is er minstens één Bekinightgepland, het is helemaal gratis en je krijgt er ook de aanwezigheid van ervaren begeleiders die instaan om de ideën en projecten van de tieners te ondersteunen.

 

 

TIENERKAMP

Sinds 2018, na een succesvolle eerste editie tijdens de krokusvakantie, organiseren wij een Kamp speciaal voor tieners. Wat is er zo verschillend aan een klassieke kamp. De tieners krijgen er de kans om zelf te bepalen welke activiteiten er worden georganiseerd en mogen soms ze zelf in elkaar steken. Tijdens tienerkamp beleven de tieners de zotste avonturen en bieden de animatoren nog meer aandacht aan het comfort en goed gevoel van de tieners.

Kinderwerking

In Kids We Trust

© Bekile Jeugdwerking vzw 2020

Met de steun van: